Türkiye ve benzeri Amerika müttefiki ülkelere yönelik aynen Amerika’ya yöneltildiği gibi teröre destek suçlamaları gün geçtikçe artıyor. Özellikle Suriye Savaşı Türkiye gibi ülkelerin isminin El-Kaide ve IŞID gibi Tekfirci gruplarla anılmasına neden oldu. Bu gibi ülkelerin ilk tepkisi ise inkar edemeyeceği bu gerçeği Ilımlı Muhalifler kandırmacası ile saptırmaya çalışmak oldu.

Bu ülkeler arasında Türkiye’nin ismi çokça geçmekte. Bunun bir çok nedeni var tabi ki, Türkiye’nin jeopolitik konumu (Suriye-Irak-İran sınırları), tarihi-geçmişi (Yeni Osmanlı iddiaları) ve tabiki daha önemlisi siyasi duruşu ve müttefikleri bu nedenlerin en önemlilerinden. Türkiye’nin Amerika (dolayısıyla kabul edilmese de Siyonist İsrail ile çünkü Amerika’nın varını-yoğunu Siyonistlerin bekası için harcadığı mutlak gerçeklerden biri) ile sıkı ilişkileri ve hatta müttefiklik-stratejik ortaklık derecesine çıkan irtibatı iddiaları-söylemleri ile icraatları arasında hep uçurum olmasına neden oldu ve oluyor da.

Dünya ülkelerindeki akan kan ve savaşlarla orantılı ekonomiye sahip Emperyalist-Siyonist ülke örneklerinin bu konudaki politikaları hiçbir zaman değişmedi. Her icraatları ile İslam Dünyasının ve mazlum coğrafyaların daha da kötü duruma düşmesini isteyen bu zihniyetlere alet hatta ortak olarak Müslüman Halkları bu kan gölüne atan zihniyetler ne zaman sorgulanacak acaba?

Emperyalist Amerika ve Siyonist İsrail’in Müslüman ülkeler üzerindeki fitne projelerinin uygulayıcısı olan İslam ülkelerinin yöneticileri Müslüman halkları bu fitnelerin odağına çekerek İslam Beldelerinin kan gölüne dönmesinde bizzat rol sahibi oldular ve olmaya devam ediyor.

Son olarak da el-Meyadin kanalından naklen bildirildiğine göre Libya silahlı kuvvetler genel komutanı Halife Hafter, Türkiye, Katar ve Sudan’ı Libya’daki terör örgütlerinen asıl destekçileri olarak tanımladı.

İddianın birebir kanıtı olmayacaktır tabiki de ancak bölge politikalarında ortak olunan ülkelerinin stratejilerine bakılınca imkansız da denilemeyecek vakıalar ortada. Zira BOP-GOP-MEST gibi isimlerle Ortadoğu Projeleri hazırlayan ve Siyonist İsrail’in varlık amacına hizmet etmek temel gayesi olan Amerika ile müttefik olan ülkelerden farklı şeyler beklemek abes olacaktır.

Ayrıca sayıları belki 100 bini bulan Tekfirci Militanların ana hedefleri olan Suriye ve Irak’a giriş kapıları ve güzergahları düşünüldüğünde Türkiye isminin bu bağlamda ele alınması yani bir koridor görevi gördüğünü düşünmek hayal olmayacaktır.

Bu iddiayı doğrulayan mesela Suriye’de (El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi de dahil olmak üzere) Silahlı Tekfirci Grupların desteklendiği Türkiye resmi makamlarınca gizlenmeyen hatta bazen övünülerek söylenen durumlar olmuşken, bu insanların Türkiye üzerinden gittiğini komplo teorisi ya da ütopya gibi göstermek isteyenlerin fikri dayanakları nedir acaba?

Sadece ABD örneği bile bunu ispatlamaya yeterli ki örneğin Amerikalı general Wesley Clark Hizbullah ve Suriye’ye karşı IŞID’i desteklediklerini ve müttefikleri aracılığıyla IŞID’e silah verdiklerini itiraf etmişti. Bu aşamada hangi müttefiklerin bu işe alet oldukları sorgulamak gerekli olmakta ve sorular-cevaplar zinciri gerçekler kapısını aralamaktadır.

(İlgili Haber: https://islam-dunyasi.com/abd-generali-clark-hizbullaha-karsi-isidi-destekledik/ )

Netice olarak başta da belirtildiği gibi Emperyalist-Siyonist ülkeleri ticari-siyasi ilişkiler dışında müttefik-stratejik ortak gibi sıfatlarla kendilerine dost edinen ülkelerin (ne yazık ki Müslüman ülkeler bile olsa) bu iddialardan ve aslında gerçeklerden kurtulmaları çok zor.