Bosna Hersek Dışişleri Bakanı, İranlı mevkidaşı ile Münih’te yaptığı görüşmede; ülkedeki savaş yıllarında İran İslam Cumhuriyeti’nin desteğini takdir ederek, İran ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve genişletilmesine vurguda bulundu.

18 şubat cuma akşamı Münih’te bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Münih Güvenlik Konferansı oturum aralarında Bosna Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede Bosna Hersek Dışişleri Bakanı, savaş yıllarında İran’ın verdiği hayati destek için İran İslam Cumhuriyeti’ne teşekkür ederek, Bosna halkının İran hükumetine ve halkına duyduğu minnettarlığı dile getirdi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan görüşmede; Bosna’nın insan hakları konusu da dahil olmak üzere uluslararası forumlarda İran’a verdiği desteği överek şöyle dedi: “İran İslam Cumhuriyeti her zaman Bosna’da toprak egemenliğini ve entegrasyonunu desteklemiştir ve Bosna’daki ulusal egemenliğe zarar verilmesini doğru görmüyor.” dedi.