Türkiye’de Resmi Gazetede 31 Ağustos 2018 yılında yayımlanan kararda, Heyet Tahrir Şam’ın daha önce listeye alınan El-Nusra örgütünün güncel ismi olduğuna işaret edilmişti.

Kararda “DEAŞ (IŞİD) ve El Kaide bağlantılı tüzel kişi, kuruluş ve organizasyonlar” başlıklı bölümde yer alan El-Nusra adının, (HTŞ) Heyet Tahrir Şam’ı da kapsayacak şekilde güncellendiği belirtilmişti.

Daha önce El-Kaide’ye bağlı olan ancak 2016’da bu yapıdan ayrıldığını duyuran El-Nusra, Fetih Şam ismiyle de faaliyet göstermişti.

Türkiye’nin 2018 yılında terör örgütü listesine aldığı Heyet Tahrir Şam terör örgütünün kadısı olarak görev yapmış Abdullah el-Muhaysini adına bir yazı, Yeni Şafak gazetesinin Twitter sayfasında Türkiye’ye seslendi.

Abdullah el-Muhaysini’nin Türkiye’ye çağrısı diye şu mesajı paylaşıldı:

“Fetih Ordusunda hakim olarak görev yapan Suudi Arabistanlı Abdullah Muhaysini, Türk halkına seslendi: Kadınları öldürüyorlar. Çocukları diri diri gömüyorlar. Müslümanların minareleri yıkılıyor (yalan ifadeler). Suriye halkı nida ediyor. Ey Osmanlı torunları sizler onlara en yakın insanlarsınız.”