Yemenli siyasi partiler ve gruplar, BAE’yi Abu Dabi’deki son saldırıların bu ülkenin ekonomik varlığını sona erdireceği konusunda uyardı.

Yemen Halk Demokratik Partisi genel sekreteri Sufyan el-Amari, işgalci Suudi-BAE-Amerikan koalisyonunun devam eden saldırılarını eleştirdi ve BAE rejiminin kendisini çok fazla hasara maruz bıraktığını söyledi.

Sufyan el-Amari şu ifadelerde bulundu: ‘BAE’de Yemen halkına karşı devam eden saldırılara ve artan gerilime rağmen, ekonominin BAE sistemi için merkezi olması, bunu bu ülke için varoluşsal bir tehdit haline getirecektir. Özellikle de Yemen’i işgali devam ederse.

Savaş farklı ülkelerde direniş ekseni için aynıdır ve doğası farklı değildir. Savaşın aynı olması, direniş ekseni için ortadan kaldırılamayan stratejik bir denklemdir ve etkisi tüm savaş alanlarında kendini göstermektedir.’

BAE ve Suudi Arabistan Siyonistlerin çıkarlarına hizmet ediyor

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi büro üyesi Ali el-İmad bu konuda şunları vurguladı: ‘İşgalci Suudi-BAE koalisyonunun ülkeleri paralı askerlerinin durumunu düzenlemeye çalışıyor, böylece Yemen’in önemli bölgelerinde Siyonist rejimin çıkarlarına hizmet ediyor.

BAE’yi bu aşamada Yemen’e karşı savaşın bir tribünü olarak itmek, Yemen’deki işgalcilerin son yedi yıldaki yenilgisini ve başarısızlığını göstermektedir. Öyle ki, Yemen halkının direnişi bu ülkelerin birçoğunun komplolarını boşa çıkarmayı başarmıştır.’

Yemen Ulusal Kongresi Basın ve Enformasyon Dairesi Başkanı Tarık el-Şami de şunları söyledi: ‘Siyonist rejimin Yemen’in işgalinde önemli bir rolü vardır. Çünkü son zamanlarda BAE’nin saldırılarındaki artış, BAE ile bu rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin konulara da eşlik etmiştir.

BAE’nin Yemen’de çeşitli cephelerde yerel güçleri kullanması saha denklemlerini değiştirmeyecektir. Çünkü işgal altındaki tüm toprakların kurtarılması Yemen kuvvetleri için bir ilkedir. BAE ve Suudi Arabistan Siyonist rejimi savunmanın ön saflarında yer alıyorlar.’

Son haftalarda Yemen ordusu, Suudi Arabistan ve BAE’nin derinlerindeki stratejik alanları “Yemen Fırtınası 1, 2 ve 3” başlıklı başarılı operasyonlarla hedef aldı.

Yemen ordusunun Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönelik saldırıları yeniden başladı ve Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi olan Muhammed el-Bahiti şu açıklamalarda bulundu:  ‘Suudi Arabistan ile BAE arasında bir anlaşma var. Buna göre Suudi Arabistan, Şebve de dâhil olmak üzere Yemen’in tüm güney eyaletlerini BAE’ye devredecek ve buna karşılık BAE de geçmişte olduğu gibi Yemen’de tüm askeri imkânlarını kullanacak.

BAE’ye bu gergin eylemlerine devam etmemesini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu gerilim devam ederse Yemen, bu ülkenin derinliklerine saldırmak zorunda kalacaktır. Biz savaş halindeyiz.

 ABD destekli Arap koalisyonunun başında yer alan Suudi Arabistan, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını geri getirmeye çalıştığını iddia ederek 26 Mart 2015’te Yemen’e askeri saldırı başlattı ve bu ülkeye kara, hava ve deniz ablukası uyguladı.

Bu saldırılarda Suudi Arabistan hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların on binlerce Yemenlinin öldürülmesi, milyonlarca kişinin yaralanması, bu ülkenin alt yapısının tahrip olması ve bu ülkede kıtlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından başka bir sonucu olmadı.