Sözkonusu kanalın verdiği habere göre,  Yemen’de Suudilerin muhasarası ve  saldırılarda  elektrik santralları zarar gördüğü için elektrik verilememesi ve hastanelerde  teçhizatların yeterince  çalışamaması  gibi birçok nedenden dolayı  hastalar ve yaralıların durumlarının her geçen gün içler acısı olduğu anlaşılıyor.

El’Mesire kanalı verdiği haberde,  Yemen’de hastaneler ve sağlık merkezlerinin, Suudilerin ve Amerika’nın   muhasarasından dolayı  esef verici olduğunu bildirirken,  Yemen’in en önemli hastanelerinden sayılan es’Sovre hastanesinin  muhasaralardan dolayı çok  zor durumda olduğu ve hastalara gerekli hizmeti veremediği bildiriliyor.

Es’Sovre hastanesi başhekimi yardımcısı Dr.  Abdullatif Ebutalib,  el’Mesire televizyon kanalı muhabirine verdiği demeçte,  hastanenin bu zamana kadar Suudi saldırılarından dolayı yaralananlardan  862  kişiyi  kabul ettiğini ve onların tedavisini yaptığını bildirdi.

Suudi rejiminin saldırıları devam ederken Yemen’in   kuzeyinde yer alan el’Cuf eyaletinde  kadınlar dün düzenledikleri gösteride saldırıları kınadılar ve Suudilere karşı ülkelerini son nefeslerine kadar savunmada kararlı olduklarını bildirdiler.

Bu arada  Yemen’in başkenti Sana’ya dün düzenlenen Suudi saldırılarında  fosfor ihtiva eden bombaların kullanıldığı ve 46 kişinin yaşamını yitirdiği ve 341 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Bilindiği gibi fosfor içerikli  bombaların kullanılması uluslar arası kanunlarca yasak olmasına rağmen Suudi rejimi savaş uçakları bu silahları kullanmaya devam ediyor. Dünkü fosfor içerikli bombalı   saldırılarda çok sayıda insanın solunum  sorunu  yaşadığı da  açıklandı.