Fars haber ajansının El’Menar kanalına dayanarak verdiği habere göre,  Yemen ordusu  hava güçleri ve Ensarullah’a bağlı Yemen Halk komite güçlerinin dün Mareb eyaletinin güneyinde yer alan  Harib bölgesinde Arabistan’a ait bir helikopteri  vurdukları ve  düşürdükleri bildiriliyor.

Bu arada Yemen ordusu, Ensarullah güçlerinin işbirliğiyle Mareb’de ayrıca  Suudi rejimine ait  iki zırhlı araç ve 10 teçhizatı da  imha ettiklerini bildirdi.

Yemen ordusunun söz konusu  operasyonlarında  Arabistan ve Katar başta olmak üzere Yemen aleyhinde koalisyon oluşturan ülkelerin çok sayıda askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı anlaşılıyor.

Öte yandan  El’Meyadin  TV. Kanalı verdiği haberde, Yemen ordusu ve Halk komite güçlerinin Suudi rejiminin el’Kambu üskeri üssüne topçu saldırısı  düzenlemeleri sonucu üsteki  Arabistan askerlerinden onlarcasının üstten kaçtığını bildirdi.

Diğer yandan Arabistan’ın liderliğindeki işgalci güçlerin  Yemen aleyhindeki saldırılarının devamında  Mareb eyaletine  yönelik son iki haftadır düzenlenen saldırılara Yemen ordusunun karşılık vermesi sonucunda, Bahreyn, Arabistan ve B.A.Emirlikleri’nden en az 300 askerin öldüğü  anlaşılıyor.