Ali Ekber Velayeti,  dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen ‘Filistin İçin Uluslar arası Alimler Semineri’nin  kapanışında yaptığı konuşmada, evlerinden barklarından çıkartılmış olan  Filistinlilerin ecdatlarının topraklarına dönmelerinin Filistinlilerin kaçınılmaz hakları  ve davaları olduğunu belirtti.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Velayeti, İslam dünyasının Filistin’in çeşitli gruplarından  ihtilaflarını hallederek ve vahdet sağlayarak Filistin ülküsünü gerçekleştirme doğrultusunda hareket etmelerini beklediğini söyledi.

Velayeti, Filistinli mültecilerin topraklarına dönmelerinin onların en meşru hakları olduğunu belirterek, bunun da ancak direniş ve mücadelenin sürdürülmesiyle mümkün olabileceğini belirtti ve ”Filistin’de onlarca yıllık tecrübe Siyonist düşmanın  kaba kuvvetten başka bir dilden anlamadığını gösterdi” diye konuştu.

İran İslam inkılabı rehberinin  uluslar arası işler danışmanı Velayeti, Lübnan’a yaptığı ziyarette, İran’ın Lübnan büyükelçisi tarafından karşılanırken Velayeti ayrıca  Lübnan’ın çeşitli siyasi ve dini şahsiyetleriyle de bir dizi görüşmelerde bulundu.