Ömer Çelik “Türkiye ile İsrail’in anlaştığı şeklinde haberler çıktı. Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil” ifadesinde bulundu.

Çelik devamında: “Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye’nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirilerimiz, İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür” dedi.

Türkiye gibi İslami hassasiyetler üzerine kurulu toplum yapısına sahip bir çok ülkede yönetimler bu gibi duruşları ile her zaman halklarıyla çeliştiklerini ortaya koyuyorlar.

Zaman zaman siyasi gerekliliklerle One Minute – Davos gibi çıkışlarla vitrin önünde Türkiye Halkının tamamının sahip olduğu Anti-Siyonist yapıya sahipmiş gibi görünen mevcut yönetim sonrasındaki açıklamaları ile bunun tamamen bir göstermelik davranış olduğunu ortaya koymuştu.

Zaten aslında parti-zihniyet-taraf değişmeksizin Türkiye gibi ülkelerde yönetime gelen bütün iktidarların ortak duruşa sahip olduğu ancak kısmi dönemlerde GÖSTERMELİK olarak tabanlarına hitap edebilmek için gerçek duruşlarından farklı davranışlar sergiledikleri oluyor.

Böyle bir zeminde hele de Gazze ambargosu ve Mescid-i Aksa saldırıları ile Filistin Halkına karşı her türlü zulmü yapan Korsan İsrail Rejiminin “DOST” gibi gösterilmesi Türkiye Halkına karşı büyük bir hakaret sayılır.