Amerika Başkanı Donald Trump’ın emperyalist, despot ve ırkçı politikaları, İspanya’da bir kentte fotoğrafı bir reklam tabelasında ikinci dünya savaşının büyük diktatörleri Hitler ve Mussolini ile yan yana getirilmesine yol açtı.

Twitter’de paylaşılan görüntülerde, İspanya’nın kuzeybatısında Galicia eyaletinin Oleiros kentinde yol kenarında bulunan bir reklam tabelasında ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğrafı ikinci dünya savaşının ünlü diktatörleri Hitler ve Mussolini ile yan yana getirilmesi medyada haber konusu oldu.

Oleiros beledi Başkanı Garsia Sian konu hakkında yaptığı açıklamada, yol kenarında bulunan reklam tabelaları aslında çeşitli ürünlerin reklamı için kullanıldığını, ancak bu kez bu fırsatı değerlendirerek Trump’ın yeni bir gulyabani olarak vatandaşlara tanıtmak istediklerini belirtti.

Donald Trump politikalarında dikta yöntemleri geçenlerde 2020 başkanlık seçimlerini kaybettiği ve bir demokrat beyaz saraya girdiği takdirde Amerika’nın her yeri Minneapolis kenti gibi olacağını söyleyecek derecede ilerlediği anlaşılıyor.

Amerika’da siyahi vatandaş George Floyd’un ırkçı beyaz polis tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde ve ardından dünyanın birçok ülkesinde ırkçılık karşıtı protesto eylemleri başladı.