Ehl-i Beyt şairleri ve dini meddahlar ile görüşmelerinin devamında Yemen konusuna değinen İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Yemen halkı aleyhine gerçekleşen bu saldırıların cinayet, soykırım ve uluslarası çapta takip edilmesi gereken bir olay niteliği taşığını belirterek, “Çocukları öldürmek, evleri yıkmak ve bir ülkenin altyapıları ve milli servetlerini yok etmek, büyük bir ciayettir. Kuşkusuz Suudiler de bu olayda zarar görecek ve asla başarılı olamayacaklardır. Bu tahminin nedeni açıktır. Siyonist İsrail Rejimi’nin askeri gücü, Suudiler’in bu alandaki gücünden katbekat fazladır ve Gazze de çok daha küçük bir bölgeydi. Ama buna rağmen Siyonistler başarılı olamadılar. Yemen ise milyonlarca insanın içinde yaşadığı çok daha büyük bir ülkedir. Suudiler bu olaydan kesinlikle darbe alacak ve burunları yere sürecektir” dediler.

“Suudiler ile farklı konularda görüş ayrılığı yaşasak da, onların dış politika alannda her zaman metin olduklarını düşüncesindeydik. Ama bugünlerde birkaç tecrübesiz gencin, ülke yönetimini ele aldıklarını ve vahşice hareketlerin metanetin yerini aldığını görüyoruz ki bu kesinlikler kendilerinin zararına olacaktır. Bölge içerisindeki bu hareket, hiçbir şekilde kabul edilemez ve Suudiler’i Yemen’deki bu cinayetlerden vaz geçmeleri konusunda uyarıyorum.”

“Tüm olaylarda mazlumu korumak yerine, zalimin tarafını tutmak, Amerika’nın doğasındadır. Ama onlar da bu olaydan zarar görecek ve yenilgiye uğrayacaklardır. Cinayetlere imza atan savaş uçakları, Yemen semalarının güvenini bozuyor ve Yemen’e müdahele için, ne Allah ve ne dünya insanlarının onayladığı bahaneler gösteriyorlar. Ama ilginç olan, tüm bunları müdahele olarak kabul etmiyor, ve İran’ın müdahele yaptığını söylüyorlar. Yemen halkı, derin tarihi ve büyük bir kapasitesi olan bir halktır. Suudiler’in en kısa zamanda bu korkunç cinayetlerden vaz geçmeleri gerekmektedir. Yemen halkının düşmanları, güç ve tönetimden eksikliğinden yararlanarak, yeni bir Libya yaratmak istiyorlardı. Ama tüm Şii, Sünni, Zeydi veya Hanefi mezheplerinden mümin, inançlı ve İmam Ali (a.s.) yolunda ilerleyen gençler, onların karşısında durmuş ve bundan sonra da balarıya ulaşana kadar duracaklardır.”