El’Menar televizyon kanalının Yemen’in başkenti Sana’dan verdiği habere göre, dün  Suudi rejimi savaş uçakları Yemen’in  başta başkenti Sana olmak üzere, Saede, Hace ve el’Hadide bölgelerini  bombalarken saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 50 sivilin öldüğü ve onlarcasının da yaralandığı açıklandı.

Saede eyaleti yetkililerinden Abdulgani el’Azi, eyalette  en az 17 yakıt istasyonunun vurulmasından dolayı araçların yakıt alamamasından dolayı hareket edemediğini ve yakıtsızlıktan dolayı da  ciddi sorunların  yaşandığını söyledi.

El’Hadide uluslar arası havalimanı müdürü Halid el’Kehlani de,  Suudi rejimi savaş uçaklarının havalimanında iki paralel pisti vurdukları ve  tahrip ettiklerini ve bundan dolayı uçakların faaliyetlerinin de tamamen durduğunu söyledi.

Suudi rejiminin sözde koalisyon  adıyla Yemen’e yönelik saldırıları bütün şiddetiyle devam ederken  BM dün  yaptığı çağrıda  Yemen’de insani facianın  kaygı verici boyutta olduğunu ve bir an önce bu ülkeye gıda ve sağlık malzemeleri  dahil yardımların gönderilmesi ortamı için  saldırıların durmasını istedi.

BM yardım koordine yetkilisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  Yemen’de özellikle hastaneler, elektrik santralleri, ulaştırmayla ilgili birimler ve tesislerin vurulmasıyla halka hizmet veren birimlerin faaliyetlerinin durduğunu ve bunun ise büyük insani bir facia olduğunu söyledi.