Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad öncülüğünde başlatılan konferansın organizasyonunu Enformasyon Bakanlığı üstlendi. Esad Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen basın konferansının açılışı, farklı ülkelerden şahsiyetlerin konuşmaları ile başladı.

İslami Medya Birliği Genel Sekreteri Şeyh Ali Kerimiyan:

Kerimiyan, “Bugün öyle bir zaman diliminde bir araya geldik ki, neredeyse Suriye’nin sorunlarının başlamasının üzerinden 4 yıl geçmiş bulunuyor. Bu sorunlar kültürel, güvenlik, ekonomik ve medya sorunlarıydı. Bu sorunların her biri bir ülkeyi felç edebilecek güçte ciddi bir sorundur. Bütün uluslararası güçler ve İslam karşıtları bir araya gelerek bu ülkeyi yok etmeyi hedeflediler. Sonra bu güçler sözler vermeye başladılar; 1 haftada yok olacak, 2 haftada yok olacak, 1 ayda yok olacak… Bu 4 yıl içerisinde birçok saldırılar planlandı, birçok cinayetler işlendi. Ancak Suriye’nin yüce halkının direnişi, askerlerin cesareti ve üst seviyeli bir liderlik sergileyen devlet başkanı Beşar Esad’ın yönetimi ile bütün bu planlamalar suya düşürüldü” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Müallim:

Müallim, “Amerika’nın kurduğu koalisyonun IŞİD’e karşı başarısız kalmasından dolayı bölge ülkelerinin bir araya gelerek terör ile mücadele için bir koalisyon kurması gerekiyor. Şunu da unutmamak gerekir çevre ülkeler güvenlik konseyinin terör ile mücadele talimatlarını uygulamadığı sürece, yapılan koalisyon güçleri terör tehlikesini yok edemez. Bu yapılacak koalisyon eğer Suriye’de bulunan terör tehlikesini yok etmeyi öncelik olarak görmeyecekse bu koalisyonun bir faydası olmayacaktır.

Namlusunu devlete karşı doğrultan kardeşlerimize sesleniyorum, bize katılmanız için kapılarımız açıktır. Gelin el ele verelim ve vatanımıza zarar veren bu terör örgütlerini ülkemizden kovalım. Terör sadece devlete değil bütün Suriye halkına zarar veriyor.” açıklamalarında bulundu.

Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım:

Kasım, “İslami Direniş büyük bir onur ve şeref ile Suriye devletinin yanında durmuştur. Suriye uluslararası bir düşmanlık görüyor ve bu düşmanlık bölgede bulunan tekfirci terörü kullanıyor. Bu konu siyasi çözümleri engellediği gibi durumu Amerika ve İsrail’in lehine çeviriyor. Ancak Suriye halkı bu uluslararası düşmanlığın planlarını engellemeyi başardı. Suriye devleti yıkılmadı ve yıkılmayacaktır. Direniş Cephelerinin Suriye ve İran dostluğunu unutmaması gerekir. Ne Lübnan’ın ne de Gazze direnişinin İran ve Suriye destekleri olmadan başarı elde etme gücü yoktur” ifadelerini kullandı.