Suriye baş müftüsü “Vahdet Konferansı programlarından çok ümitliyiz. Bu programlar bu ümmetin çocuklarının geleceğini inşa etmek için tasarlanmıştır “dedi.

Uluslararası İslami Takrip Derneği’nin halkla ilişkiler bölümüne göre, Şeyh Ahmed Bedreddin Hassun 35’inci Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın web seminerinde, konferansı düzenleyenleri övdü ve “İran İslam Cumhuriyeti uzun senelerdir İslami Vahdet konferansını düzenliyor” açıklamasında bulundu.

Şeyh Ahmed Bedreddin Hassun sözlerine şunları de ekledi:” İmam Humeyni –ra- ve ondan sonra İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei İslami Vahdet konferansını düzenleyerek İslam Ümmet saflarında birlik sağlamaya çalışmışlardır. “

Suriye Baş Müftüsü ayrıca, “Bu konferansın düzenlenmesindeki asıl amaç, farklı İslam mezheplerini birbirine yaklaştırmak ve birleştirmek” dedi.

Şeyh Ahmed Bedreddin Hassun, şu hatırlatmada da bulundu: “İran İslam İnkılabı, zaferinin başlangıcından bu yana birçok değerli eylemde bulundu ve İslam ümmetinin birliğini sağlamak için tüm gücüyle çalıştı.”

Hassun farklı mezhep mensularına seslendi:  “Dininiz, Rabbiniz, kitabınız ve kıbleniz birdir. Bu nedenle, farklı dinler sizi daha güçlü kılacak şekilde hareket etmelisiniz, bazı farklılıklar kargaşaya yol açmasın.”

Müftü düşmanların bu vahdeti bozmak için çalıştığını belirterek şöyle devam etti: ‘İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik dış güçlerin desteklediği, medya ve askeri savaş, İslam Devrimi’nin zafere ulaştığı ilk anlardan itibaren başlamıştır. Örneğin, yabancıların İran ile Irak arasında yürüttüğü savaştan söz edebiliriz. İslam dinlerinin birbirine yakınlığının mümkün olmadığını ima etmek istedikleri için İran’a karşı bu savaşı desteklediler.’

Birlik Haftası, İslam Devrimi’nin zaferinin başlangıcında İmam Humeyni tarafından başlatıldı. Ve her yıl Rebiülevvel ayının 12’sinden itibaren, Sünni ekole göre büyük Peygamber (s.a.a)’in doğum yıldönümü başlar ve Rebiülevvel’in 17’sine kadar devam eder. Bu hafta ve bu yılki Uluslararası İslam Birliği Konferansı 18 Ekim’de başladı ve dün kapanış töreniyle sona erdi.