Suriye’de Muhalif grupların zor durumlarında ve kritik anlarda Suriye savaşına bizzat açıktan dahil olarak saldırılar düzenleyen Korsan İsrail’in yaptığı suikast saldırılarında muhaliflerden destek aldığı ortaya çıktı.

Hizbullah komutanlarından Samir Kunter’in şehid edilmesi ile sonuçlanan Korsan İsrail saldırısının ardından Liva Mühim Al Saraya Şam ve Liva Fırasan Al Horasan isimli Muhalif gruplar bir açıklama yayınlayarak Siyonist Saldırıdaki desteklerini belirttiler.

Daha öncesinde Siyonist askerlerin ölümünden sorumlu tutularak Korsan İsrail tarafından tutuklanan ve Hizbullah’ın esir aldığı Siyonist askerlerle takas sonucu özgür olan Samir kunter, Suriye’de Siyonist İsrail Suikastı ile şehid edildi ve ardından Hamas da dahil olmak üzere dünyada direnişi destekleyen bir çok grup-ülke tarafından taziye mesajları yayınlanmıştı.

Ancak Suriye devleti ve halkına karşı savaşan Liva Mühim Al Saraya Şam ve Liva Fırasan Al Horasan grupları bu suikaste destek anlamında katıldıklarını ve Siyonist İsrail’e gerekli bilgi ve koordinatları verdiklerini açıkladılar.

Böylece bir defa daha Suriye savaşının niçin çıktığı, tarafların kimler olduğu, savaş taraflarının hangi ülkelerle işbirliğinde olduğu gün yüzüne çıkmış oldu.