Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye’nin ABD’nin tavsiyeleri doğrultusunda bütün gücüyle İdlib’in kurtarılmasını engellediğini belirterek, ‘İdlib’den sonra Suriye ordusu en kısa zamanda ABD işgal güçlerine karşı operasyonlarını başlatacak’ dedi.

Beşar Esad, Rosiya 24 Rus televizyon kanalına verdiği demeçte, Türkiye ve Suriye arasında hiç bir düşmanlığın olmadığını belirterek, ‘eğer Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlere destekten el çekerse, iki ülke ilişkileri normalleşir’ dedi.

Esad, İdlib’in kurtarılmasını ‘öncelikleri’ olarak nitelerken, ‘İdlib’in kurtarılması halinde ABD işgal güçlerinin hedef olacağını ve bu yönde operasyonun en kısa zamanda başlayacağını’ söyledi.

Esad, İran ve Rusya’nın Suriye’ye desteklerine de işaretle, ”Suriye, Avrupalılar diyalog için zamanını boşa harcamıyor çünkü Avrupa’nın siyaseti tamamen ABD’ye bağımlılıktır’ dedi.

Suriye cumhurbaşkanı, Suriye ve Rusya arasındaki ilişkilerin 60 yıldan fazla olduğunu, bir ortaklık ilişkisi olduğunu, özellikle de savaştan sonra daha güçlü ve daha güvenilir aldığını söyleyerek Suriye’deki Rus askeri üssünün varlığının sadece terörle mücadele değil uluslararası, siyasi ve askeri denge bulmak için olduğunu vurguladı.