Suriye Başmüftüsü, İran İslam Cumhuriyeti’nin Siyonist rejimin büyükelçiliğini kapatıp yerine Filistin büyükelçiliğini açarak Filistin davasına bağlılığını gösterdiğini vurguladı.

Al-Meyadin kanalına göre,  Şeyh Bedreddin Hassun,  dün Dünya İslami Uyanış Meclisi tarafından düzenlenen “Kudüs Günü, ezilenlerin günü” sanal toplantısında, Kudüs’ün, hiç bir saldırgan ve zalimin kalamayacağı bir yer olduğunu söyleyerek zulüm yolundaki herkesin bu topraklarda yok edileceğini zira bunun  Allah’ın vaadi olduğunu söyledi. 

Suriye Müftüsü, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin’e destek olmak için adımlar attığını ve İran İslam Devrimi’nin kurucusu İmam Humeyni’nin -ra- Filistin meselesinin her zaman canlı kalması için Ramazan ayının son Cuma gününü Kudüs Günü ilan ettiğini bildirdi.

Hassun, Filistin’e gelen saldırganların hiçbir ilahi dine bağlı kalmadığını aksine onların bütün derdinin İslam dinini ortadan kaldırmak olduğunu belirterek. Onların, Müslümanların ve Hıristiyanların yeryüzünde kalmasını istemediklerini ve El Aksa Camii’ni yıkmak istediklerini  söyledi. 

Suriye Başmüftüsü, Siyonist saldırganların bu topraklara Filistinlileri  köle yapmak için  geldiklerini ve bu şekilde insani ve ahlaki değerlerin onlar için hiçbir değerinin olmadığını söyledi.