Suriye’de 2011 yılında olayların ilk başladığı yer olan Cisr el Şuğur kenti aynı zamanda Türkiye sınırında yer alıyor. İçişleri Bakanı Şaar’ın bu ziyareti aynı zamanda Türkiye’ye karşı bir mesaj olarak yorumlandı. 

Bakan Şaar, düzenlediği basın toplantısında, Suriye halkına uygulanan teröre karşı vatan toprağını savunmanın mukaddes bir görev olduğunu belirterek, silahlı terör grupları tarafından cereyan eden yıkım ve sabotajların bölgeyi parçalamaya ve Arap- İsrail çatışmasını iç çatışmaya dönüştürmeye çalışan Siyonistlerin işine geldiğini söyledi.

Öte yandan geçen hafta şehir merkezi El-Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’nın eline geçen İdlib’de başka bir tehlike baş gösterdi. Kentteki birçok tarihi eser El Nusra taratfından her an yağmalanabilir. İdlib Müzeler Sorumlusu Maamun Abdulkerim, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nin eline geçen şehirde kasalarda muhafaza edilen 15 bini aşkın tarihi eserin karaborsada satılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. İdlib’de yaşanan tam bir felaket” diyen Abdulkerim, bunun şimdiye kadar Suriye kültürünün başına gelen en büyük felaket olduğunun altını çiziyor.