Siyonist İşgal rejimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammed Fethali’nin Çarşamba günü İran’ın Filistinli şehit ailelerine ve evi yıkılanlara maddi yardımda bulunacağına ilişkin açıklamalarını kınadı.

İran’ın Lübnan büyükelçisi Muhammed Fethali, Çarşamba günü yaptığı açıklamada İran’ın Filistinli şehit ailelerine 7 bin dolar, evleri yıkılan ailelere ise 30 bin dolar yardımda bulunacağını açıklamıştı.

İranlı diplomatın bu açıklamalarına ilk tepki Siyonist Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman’dan gelmiş, Gendelman resmi twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak “Bu durum bir kez daha İran’ın Filistin’i teşvikteki rolünü gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Siyonist Savaş Bakanı Moşe Yaalon ise: “Suriye’de üçüncü dünya savaşı yaşanıyor, İran’ı dizginlemek ve bölgeye istikrar kazandırmak için İsrail’e kim yardım ederse, bu yardımı karşılık bulacaktır” dedi.

Fethali’nin açıklamalarına bir tepki de işgal rejimi savunma bakanı Moşe Yaalon’dan geldi. Siyonist bakan: “İran bölgede bir şer ekseni oluşturuyor ve Filistin’e fiili destek sunmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haaretz Gazetesi’nin verdiği habere göre Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında konuşan Siyonist Yaalon, İran’ın Ortadoğuyu ve dünyanın farklı yerlerini istikrarsızlaştırmak için çaba harcadığını ifade etti ve İran’ın Hizbullah’a verdiği desteğe dikkat çekti.

Suriye meselesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Siyonist bakan, Suriye’nin büyük devletlerin ve terör örgütlerinin oyun oynadığı bir alan olduğunu ve Suriye’de yaşanan şeyin üçüncü dünya savaşı olduğunu belirtti. Yaalon bu savaşın sadece bölge ülkelerini değil, Avrupa’yı da etkilediğini sözlerine ekledi.

Yaalon, bu üçüncü dünya savaşını ‘medeniyetlerin savaşı’ olarak tanımlarken, “İran’ı dizginlemek ve bölgeye istikrar kazandırmak için İsrail’e kim yardım ederse bu yardımı karşılık bulacaktır, işbirliğine hazırız. Buna İsrail ile hiç ilişkisi olmayan devletler de dahildir.” dedi