Cerrar’ın gözaltına alınmasıyla ilgili edinilen ilk bilgilere göre, yaklaşık 60 askerden oluşan işgal güçleri başlarında bir işgal istihbaratı subayı olduğu halde milletvekili Halide Cerrar’ın evine baskın düzenledi. Evin kapısını kırarak içeriye giren işgal askerlerinin evde iki saat kadar arama yaptıkları ve evin altını üstüne getirdikleri, daha sonra kadın milletvekilini hiçbir sebep göstermeksizin gözaltına alarak henüz öğrenilemeyen bir yere götürdükleri ifade edildi.

Filistin Parlamentosu Basın Komitesi’nin Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, milletvekili Halide Cerrar’ın işgal güçlerince gözaltına alınmasıyla birlikte işgal zindanlarında tutulan Filistinli milletvekili sayısının 16’ya yükseldiği bildirildi.

Filistinli Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cerrar’ın gözaltına alınmasının intikam ve misilleme amaçlı olduğunu belirterek, Filistinli kadın milletvekilinin işgal ordusunun Eriha’dan uzaklaştırma kararını deldiğini hatırlattı.