İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamaney’in Kaşan Temsilcisi, “İsrail’in, İran sınırlarını da kapsayan bir Kürdistan devleti kurma planı” olduğunu söyledi.

Abdulnebi Nemazi dünkü Cuma hutbesinde, “Suud ailesinin İsrail ile gizli ilişkileri var. Şimdilerde ise İsrail Araplar’la diyalog kurmak peşinde. Geçtiğimiz günlerde İsrail Dışişleri Bakanlığı bütün Arap ülkeleriyle iletişim kurabileceğini açıkça duyurdu” dedi.

İranlı yetkili, “İsrail’in Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) desteği ile İran ve Türkiye topraklarını da içine alan bir Kürt devleti kurmayı planladığını” belirtti.

Geçen zaman içinde Siyonist İsrail Barzani’nin Kuzey Irak’ta ayrı bir Kürdistan kurma sözlerini desteklediğini belirten ilk ülkeler içerisinde yer almıştı. Ayrıca Suudi yetkililer de sözde Ortadoğu’nun güvenliği için bir Kürdistan kurulmasını gerekli gördüklerini Siyonist yetkililerle birlikte beyan etmişti.

Siyonist İsrail ile Emperyalist Amerika’nın asırlık projelerinden biri olan Kürdistan, Suriye-Irak-Türkiye-İran ülkerindeki Kürt halkının yaşadığı yerleri buralardan kopararak İsrail’e hizmet edecek bir devlet kurmanın somut hali olarak ortaya çıktı ve Büyük Ortadoğu Projesi BOP-GOP-GOKAP gibi isimlerle de küresel Siyonist projeler içerisinde yer aldı.