SETA Genel Koordinatörü ve Sabah yazarı Burhanettin Duran, İdlib krizini yorumladığı bugünkü yazısında, adeta Emperyalist ABD’yi Suriye’ye saldırıya çağıran ifadeler kullandı.

SETA Genel Koordinatörü ve Sabah yazarı Burhanettin Duran, ‘İdlib krizinin üç düzlemi’ başlıklı bugünkü yazısında İdlib’de TSK ile Suriye Ordusu (SAA) arasında yaşanan çatışmalar üzerine yaşanan gerilimi yorumladı. 

Öte yandan Duran, krize ilişkin ABD’nin ise ‘isterse yapacağı çok şey olduğunu’ vurguladı ve Washington yönetiminin Suriye’deki muhalif grupları silahlandırabileceğini veya Suriye yönetiminin kontrolündeki ‘kritik noktaları vurabileceği’ önerisinde bulundu. 

Duran’ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

“Washington’ın isterse yapabileceği çok şey var. Kamuoyu desteğinden muhaliflere silah yardımına, rejimin kritik üslerini vurmadan Türkiye’nin güvenliği için yeni öneriler getirmeye kadar. Unutmayalım, Obama döneminden itibaren Rusya’nın Ortadoğu- Kuzey Afrika’da nüfuzunu genişletmesine fırsat veren ABD politikalarıdır. Türkiye’yi gittikçe Rusya ile çalışmaya yönelten de aynı hatalı Suriye politikasıdır. Washington şimdi inisiyatif alırsa Suriye masasında etkisini genişletir. Aksi durumda Türk-Amerikan ilişkilerinde toparlanmaya katkı sağlayacak bir imkan daha heba edilir.”