Pakistan Ulema Konseyi Başkanı Hafız Muhammed Tahir Eşrefi, bu konuyla ilgili olarak aşırılık ve terörizmle mücadelenin araştırma ve onun nedenlerini bulmadan mümükün olmadığını   barış seven Müslüman liderler tarafından bu mesele hakkında konuşma ve tartışma yapmak yerine pratik eylemler yapılması gerektiğini söyledi.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe şehrinde ‘terörizm ve dini aşırılıkla mücadele’ uluslararası konferansında 32 ülkenin temsilcilerine konuşan Pakistan Ulema Konseyi Başkanı, ‘Müslüman toplum liderleri gayrimüslimlere ve kafirlere kötüler diyerek kendi ciddi sorumluluklarından kaçamazlar’ ifadesini kullandı.

Hafız Muhammed Tahir Eşrefi, ‘küfür ve istikbar dünyası kendileri için planlar yapmış olabilirler ama problem şudur ki bu plan ve projeler Müslüman gençler tarafından hayata geçirilmektedir’ açıklamasında bulundu.

Tahir Eşrefi, Müslümanların şimdi terörizme kesin bir mesaj vererek tek ses olarak onların karşısında durmaları ve komploların oluşmasının sonuçlarına nispeten mukaddes İslami binaların yıkımı, güvensizlik, şiddet gibi eylemlere karşı uyarmaları gerektiğini vurguladı.