Mehr haber ajansına göre, Muhsin Rızai,  dün sözkonusu kurumun oturumunun ardından  bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada, Arabistan’ın  en kısa zamanda Yemen bataklığından çıkmasının Arabistan’ın lehine olacağını  belirtti ve ”halihazırda Yemen konusunda Arabistan yöneticileri arasında ciddi ihtilafların baş gösterdiği görülmüştür ve pilotlar Yemen’in  bombalanmasına gönderilme konusunda rahatsızlar ve çünkü onlar halkın katledildiğini gördüler” dedi.

Yemen sorununun çözüm yolunun Yemenli grupların kendi aralarındaki siyasi görüşmeler olduğunu belirten Rızai,  Yemen’in medeniyet sahibi  bir ülke olduğunu ve kimsenin kayyumluğunu da kabul etmeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Arabistan’ın 26 mart tarihinde bazı Arap ülkelerinin  desteğiyle Yemen’e  düzenlediği hava saldırılarında bu zamana kadar binlerce sivil ölürken, ülkenin altyapı tesisleri de bilinçli bir şekilde  vurulmakta. Suudi rejimi 21 nisan tarihinde Yemen’e  yönelik saldırıların  resmen durdurulduğunu açıklamış olsa da, saldırılar hala devam ediyor.