El’Vatan gazetesi, Suriye’nin  kuzeybatısında yer alan İdlib  bölgesinde  savaşın bizzat Türkiye istihbarat teşkilatı MİT başkanı tarafından yönetilen savaş komuta odası tarafından yönetildiğini ve  Suriye muhaliflerinin  ittifak içinde olması sorumluluğunun da MİT başkanı üzerinde olduğunu yazdı.

El’Vatan gazetesi,  Ankara’daki batılı bir  diplomatik kaynağa  dayanarak verdiği haberde, MİT başkanı Hakan Fidan’ın İdlib’deki savaşı bizzat  yürüttüğünü yazarak, Fidan’ın bizzat savaş odasında bulunduğunu öte yandan Arabistan’ın da mali ve silah temini açısından sorumluluk aldığını yazdı.

Sözkonusu batılı kaynak, Suriye’nin kuzeyindeki silahlı kişilerin sayısının 12 bin civarında olduğunu ve son zamanlarda Türkiye topraklarından birkaç bin kişinin de Suriye topraklarına  girdiğini ve bunların gelişmiş silahlar konusunda eğitim aldıklarını yazdı.

Sözkonusu kaynak, Türkiye’nin hedefinin İdlib’in tamamen kontrolü olduğunu  böylece  Suriye konusunda yapılacak olan Cenevre 3  konferansında  muhaliflerin Suriye yönetimine karşı baskı kurma ortamını hazırlamak istediğini yazdı.