Meşal, Esir Günü ve Hamas liderlerinden Abdülaziz Er-Rantisi’nin şehadet yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, intifada etrafında birlik olmaya ve uzlaşıyı sağlamaya davet etti.

Uzlaşının önünde iki yıldır engel olarak duran konuları çözüme kavuşturmak için Doha’da görüşmeler yaptıklarını ifade eden Meşal, “Biz, esirlere davranış ahlakıyla işgalciden üstünüz” diyerek, Gilad Şalit’in direnişin elinde esirken gördüğü güzel muameleyi hatırlattı.

İşgal zindanlarında tutulan Filistinli kadın esirlere de seslenen Meşal, bazılarının yüksek mahkûmiyet sürelerini doldurmayı beklediklerini fakat özgürlüklerine kavuşmalarının çok yakın olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi’ne başka ülkelerin iç işlerine karıştığı yönünde yöneltilen suçlamalara değinen Meşal, işgale karşı mücadelelerinin Filistin topraklarıyla sınırlı olduğunu bir kez daha vurguladı.

Bazı ülkelerin Hamas ile şartlı olarak ilişki kurmak istediklerine işaret eden Meşal, bu tür önerileri reddettiklerini ve kararlarının hiçbir şarta bağlı olmadığını bildirdi.

Hamas liderlerinin iyi ilişkiler için adım attıklarını ve bu adımların hiç kimsenin aleyhine olmadığını belirten Meşal, “Biz tek bir halkız ve halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.