Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro El Meyadin’e verdiği röportajda; “Ben Ayetullah Hamanei’nin hayranıyım. Çok bilge ve zeki biri kendisi. ” dedi.

Nicolas Maduro, Pazar gecesi Al-Mayadin Arapça televizyonuna verdiği özel röportajda, ‘Ayetullah Hamanei’den çok etkileniyorum ve İran’a her gittiğimde onunla konuşmayı seviyorum. Ayetullah Hamaney bilge ve çok akıllı bir lider, bu yüzden Tahran’a yapacağım ziyarette onunla tekrar görüşmeyi ve konuşmayı umuyorum’ diye konuştu.

İran’ın eski cumhurbaşkanlarının cumhurbaşkanlığı döneminde ve Reisi’nin cumhurbaşkanlığı döneminde İran ile her zaman iyi bir ilişkiye sahip olduklarını dile getiren Maduro, ‘Sayın Reisi ile bir dizi yeni plan üzerinde anlaştık. İki ülkenin ortak komitesi, İran ve Venezuela arasında ağ oluşturma ve işbirliği de dahil olmak üzere bu yeni projeler üzerinde çalışıyor. Yakında İran Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak Tahran’a gideceğim ve bu ziyaret sırasında her alanda ve farklı düzeylerde işbirliğini ve iki bağımsız ülke ve dirençli ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için yeni anlaşmalar ve belgeler imzalayacağız’ diye açıkladı.