Lübnan Meclis Başkanı, Arap ülkelerini eleştirirken, bu ülkelerin kapılarını düşman Siyonist rejime açtığını ifade etti.

El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Berri, Körfez Arap ülkeleri ile Lübnan arasındaki ilişkileri görüşmek üzere Lübnan Basın Editörleri Birliği’nden bir heyet ile bir araya geldi. Nebih Berri, bu görüşmede: “Arap ülkelerinin kapıları Lübnan’a kapanırken Siyonist rejime açıldı.” dedi.

Lübnan Meclis Başkanı, Arap ülkelerini Siyonist rejimin kuşatmasını kırmakla zımnen eleştirerek, ülkesinin bu ülkeler tarafından kuşatıldığını ifade etti.

Suudi Arabistan başta olmak üzere Lübnan ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkiler, son zamanlarda Riyad’ın ardından BAE, Bahreyn ve Kuveyt’in Lübnan’daki büyükelçilerini geri çağırması ve Beyrut ile bağlarını kesmesiyle gerginleşti.

Bu durum, Riyad’ın mazlum Yemen halkına yönelik saldırılarını bakan olmadan önce eleştiren eski Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi’nin açıklamaları bahanesiyle geldi.