Pakistan Meclis Başkanı Ali Laricani’yi arayarak P5+1 ile varılan nükleer anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaptırımların kaldırılmasıyla bölgenin ve İslam dünyasının gelişmesi yönünde dost ülke İran’ın tüm kapasitelerinin kullanılmasını umduğunu belirtti.

Pakistan Meclis Başkanı “Bugün Pakistan Sena ve Meclisinin ortak toplantısında Yemen sorunu ele alınacak. İslamabad, bu savaşta tarafların hiçbirine müdahale etmeyi düşünmüyor ve bu krize dâhil olmak istemiyor.” dedi. Telefon görüşmesinde İran ve Pakistan arasındaki iyi ilişkilere işaret eden Laricani, Pakistan hükûmetinin nükleer sorunu ve Lozan’daki son anlaşma konusundaki olumlu tutumundan dolayı teşekkür etti ve ekledi: “Bu tür anlaşmalar bölgesel istikrar ve Müslümanlar arasında ittifak sağlanması yönünde kullanılacak. İran, Pakistan ile ekonomi ilişkilerini geliştirmeye hazırdır.”

Birçok Müslüman’ın ölümüne ve yaralanmasına yol açan Yemen’deki askerî müdahaleden duyduğu üzüntüyü dile getiren Laricani “Böyle askerî saldırı hangi hedefle yapılırsa yapılsın İslam ümmetine zarar verir ve Siyonist rejim ile büyük güçlerin yararına olur.” dedi.