İran devlet radyo televizyon kurumu İDRT sınır ötesi yayınlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Peyman Cebelli, İslam inkılabı Müslümanların vahdetine vurgu yaptığını belirterek, İslam dünyası düşmanlarla mücadele edebilmek için vahdete ihtiyacı olduğunu belirtti.

Vahdet Haftası dolaysıyla İDRT kurumunda Ehl-i Sünnet alimlerle düzenlenen oturumda konuşan Cebelli, düşmanların Müslümanların arasında tefrika çıkarma kumpasına işaret ederek, İngiliz Şiası ve Suud ve İsrail Sünnisi yüklü mali destekle Müslümanların arasında tefrika çıkarmaya ve düşmanların hedeflerine hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti.

İslam dünyasında vahdeti güçlendirmek İDRT’nin risaleti olduğunun altını çizen Cebelli, başında bulunduğu sınır ötesi yayınları, İran İslam Cumhuriyeti’nin gerçeklerini ve ilerlemeleri ve iktidarını beyan etmenin yanı sıra, sapkın ve tefrikacı akımlarla mücadele ettiğini vurguladı.

İDRT Başkan Yardımcısı Cebelli ayrıca İran İslam inkılabı başka ülkelere emsal teşkil ettiğini belirterek, İran İslam inkılabı küresel istikbarın İslam’a yönelik en ağır zulümleri altında toplumu zafere ulaştırabileceğini ve adaletsizlikten kurtuluş etkeni olduğunu ispat ettiğini ifade etti.

Ehl-i Sünnet Müslümanları Rebiülevvel’in 12’sini, Şia Müslümanlar da 17’sini İslam Peygamberi’nin -s- veladet günü bilmekte. Buna göre, İslam dünyasında vahdet öncülerinden biri olan İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni -ks- bu konudan Müslümanların birbirine kenetlenmesi ve birlik olması yolunda yararlanarak 12 – 17 Rebiülevvel günlerini “Vahdet Haftası” olarak adlandırdı.