Şam’daki FKÖ’ye Bağlı Filistin Büyükelçisi Enver Abdulhadi yaptığı açıklamada, Filistin Hastanesi yakınındaki bölgelerin, Nusra Cephesinin de yardımıyla Işıd’in eline geçtiğini açıkladı.

El-Kaidenin Suriye uzantısı Nusra Cephesi teröristlerinin kontrolü altında olan Hacer el-Esved kentindeki güzergahlarını kullanarak IŞİD militanlarının kampa güney tarafından girmesini sağladı.

Ayrıca konu ile ilgili demeç veren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Sözcüsü Enver Raja da Yermuk Kampına Işıd’in sızma operasyonuna Nusra Cephesinin yardım ettiğini açıkladı. Ancak şu ana kadar El-Kaide uzantısı Nusra Cephesi ve Işıd’a bağlı teröristler birbiri ile çatışma halinde gösteriliyordu. Son İdlib işgalinde de güya birbiri ile çatışan bir çok Terör grubu yine El-Kaide uzantısı Nusra Cephesi öncülüğünde saldırı gerçekleştirmişti.

Kamptaki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve Eknaf Beyt el-Makdis gibi Filistinli gruplar Suriye Ordusu ile birliket Muhaliflerin saldırılarına karşılık veriyorlardı.

Daha bir hafta önce kampta bir uzlaşmadan bahsedilirken, silahlı çetelerin kamptan çıkması için baskı kuran Hamas yöneticilerinden Yahya el-Hurani, katledilmiş ve Hamas’lı kaynaklar Nusra’yı birinci şüpheli saymışlardı. IŞİD militanlarıyla Hamas’a bağlı militanlar arasında halen şiddetli çatışmaların sürdüğü de gelen bilgiler arasında.

Yermuk Kapmı Suriye Devleti’nin Filistin Halkına sahip çıkışının güzel örneklerinden biriydi ve burada yaşayan 150 bin Filistinli bir Suriye vatandaşının sahip olduğu tüm haklara sahipti. Zaten sadece ismi Kamp olarak kalmıştı aslında tam anlamıyla bir şehir idi. Ancak Muhalif Terör grupları buradaki Filistinlilerin kendilerine yardım etmemesi ve Suriye Devleti’ne vefa göstermesi nedeniyle burayı yerle bir etmeye başladı ve saldırılarında Filistin Bayrağını bile yakan görüntüler yayınladı. Bu haliyle şehirde 18 bin kadar Filistinlinin kaldığı ve yine de Muhaliflere karşı mücadele ettikleri bildirildi.