İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, IŞİD’in Amerika ve siyonist İsrail rejiminin  bölgedeki İslam ülkeleri arasında ihtilaf çıkarmak için oluşturdukları gayri meşru çocuğu olduğunu söyledi.

Dün Tahran’da düzenlenen 6. Dünya  Ehlibeyt Konferansı kulisinde yaptığı açıklamada Brucerdi,  Amerika ve siyonist İsrail rejiminin tekfirci IŞİD’i desteklediklerini ve onlara eğitim verdiklerini ve hatta  IŞİD’İn yaralı üyelerini  siyonist İsrail  hastanelerinde  tedavi ettiklerini ve siyonist yetkililerin de bizzat bu yaralı teröristleri hastanelerde  ziyaret  ettiklerini söyledi.

Burucerdi, IŞİD aleyhinde oluşturulan koalisyonun ta başından beri göstermelik ve siyasi olduğunu belirterek, Irak’a silah yardımı adı altında  yapılan girişimler sırasında   bu silahlardan  önemli bölümünün IŞİD’in kontrolündeki bölgelerde yapılmasının da (ve zaman zaman yanlışlıkla oldu gibi açıklamalarla)  gerçekte asıl hedefin IŞİD teröristlerinin silahlandırılması olduğunu söyledi.

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi,  Türkiye’de son zamanlarda  bazı bombalı girişimlere de temas ederek, Türkiye’nin son yıllarda Suriye konusunda  çok sayıda  hatalar yaptığını ve aynı yanlışları Irak’ta da  yaptığını söyledi.

Burucerdi, Türkiye’nin  komşularının hakkına  riayet etmediği gibi aksine  teröristlere destek vermek suretiyle İslam dünyasının hakkına da riayet etmediğini söyledi.