İran İslam Cumhuriyeti Tahran Savcılığı, Kudüs Gücü eski Komutanı şehit Korgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik terör saldırıyı azmettiren ve gerçekleştirenler dahil 36 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Tahran Savcısı “Ali El-Kasi Mehr” bugün Şehit Korgeneral Süleymani dosyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’ye karşı düzenlenen terörde rolü olan 36 kişi hakkında yakalama kararı verildi” dedi.

El-Kasi Mehr, “Bu terör saldırısında parmağı olan ABD’li ve diğer devletlerin siyasi ve askeri yetkilileri belirlendi” açıklamasında bulundu.

Tahran savcısı, “Verilen yakalama kararı kırmızı bülten ile INTERPOL’e bildirildi” ifadesini kullandı.

Savcı, “Listenin başında ABD Başkanı Donald Trump yer alıyor ve başkanlık süresi sona erdikten sonra bile adli takip kararı devam edecek” diye konuştu.

3 Ocak’ta ABD’nin Bağdat’ta düzenlediği terör saldırısında İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü eski Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi eski Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 8 silah arkadaşı ile birlikte şehit edildi.

Pentagon, ABD Başkanı ve silahlı güçleri komutanı Donald Trump’ın talimatı ile şehit Kasım Süleymani’ye karşı terör saldırı düzenlendiğini itiraf etmişti.