Ruhani, dün Tahran’da düzenlenen 32. Uluslar arası Kuranı Kerim Yarışması’nın açılış merasiminde yaptığı konuşmada, Kuranı Kerim’in müslüman toplumsu için bereket ve hayır kaynağı olduğunu belirterek, müslümanlar arasında ittihada sebep olan meselelerden birinin, bütün müslümanların Kuranı Kerim’i ilahi bir kitap olarak okuduklarını söyledi.

İran cumhurbaşkanı, konuşmasının devamında, Kuranı Kerim ve İslam peygamberinin müslümanlar için birer mucize olduğunu belirterek, bundan dolayı müslümanların Kuranı Kerim’i doğru okumaları ve doğru anlamalarının zaruri olduğunu kaydetti.

İslami İran cumhurbaşkanı, Yüce Allah tarafından indirilen kutsal kitabın bizzat kendinden, ‘mübarek bir kitap’ olarak zikrettiğini belirterek, Kuranı Kerim’in insanlık toplumu ve müslümanlar için bereket ve hayır menşei olduğunu söyledi.

Ruhani, ilahi kitapların çarpıtılması konusuna da temas ederek, Kuranı Kerim’in bizzat Allah indinde korunduğunu ve günümüze kadar geldiğini belirtirken, Kuranı Kerim’in okunması ve ezberlenmesine de temasla, ‘her ne kadar Kuranı Kerim’in ezberlenmesi önemli olsa da, ama daha önemlisi bu kutsal kitabın ayetlerinin müslümanların günlük yaşantısında hayata geçirilmesidir’ dedi.

Dün İran’ın başkenti Tahran’da başlayan Kuranı Kerim yarışmalarına 75 ülkeden yüzden fazla hafız ve kari katılmış bulunuyor.