Tahran Yahudileri Encümeni, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride, İsrail işgal rejiminin içeriden çöktüğünü ve partilerinin koalisyonunun bu çöküşü önleme çabalarının boşuna bir girişim olduğunu vurguladı.

Tahran Yahudileri Encümeni dün yayınladığı bildiride, “İlahi öğretilere göre, her mümin ve Yahudinin başkalarına  karşı baskı ve zulümden kaçınmasının yanısıra ezilenleri savunması da görevidir.” cümlesine yer verildi.

Bildiride, ”Dünya Kudüs Günü eşiğinde  İran Yahudileri, İran’ın diğer halk kesimleri gibi geçmiş yıllardaki gibi hiç bir din ve ilkeye bağlı  kalmayan zalimlere karşı olduğunu haykırmakta ve rahmetli İmam Humeyni’nin ifadesiyle, Yahudi toplumuyla siyonistleri ayrı tutmak gerektiği ifadesinde olduğu gibi Yahudiler olarak bir daha siyonizme karşı olduğumuzu bildirmek istiyoruz’ denildi.

Tahran Yahudileri Encümeni, “Yüzyıl Anlaşması” projesinin yakında tarihin çöplüğüne gideceğini de bildirerek, “Yasadışı yerleşimler şeklinde gerçekleşen baskıların bir sonucu olamaz” denildi. 

Terör rejimi İsrail’in çocuk öldürme siyasetlerini de kınayan bildiride, “Yahudilik ve Siyonizm tamamen farklı, ayrı ve birbirine zıttır ve Yüzyıl Anlaşması planı sadece Siyonistlerin uğursuz hedeflerini ilerletmek ve Filistin halkının haklarını çiğnemek içindir’ denildi.