Direniş Ekonomisi politikası çerçevesinde Güney Pars Doğalgaz Sahası’nın 12. Ünitesi, Buşehr eyaletinin Kengan ilçesinde hizmete açıldı. 3 standart faz büyüklüğünde olan bu proje, İran’ın en büyük endüstri projesi sayılıyor.
Törende konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Güney Pars Sahası’nın 12. Ünitesinin açılışının, yasadışı ve insanlık dışı yaptırımlar altında gerçekleşmiş olmasının İran halkının irade ve direniş sembolü olduğunu kaydetti.
Güney Pars Doğalgaz Sahası’nın 12. Ünitesinin faaliyete başlamasıyla birlikte, İran’ın doğalgaz üretimi, günlük bazında 70 milyon metreküp civarında artmış oldu. Buradan elde edilen gelirin de günde 18 milyon dolar olduğunu bildirildi.
İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene de açılış töreninde yaptığı açıklamada, Güney Pars Sahası’nın en büyük ünitesinin hizmete açılmasını, milli irade ve cihadi çalışmanın göstergesi olarak niteledi.
Zengene, yabancı firmaların İran’da faaliyet yaptığı dönemde bile yapılmayan bir başarıya imza atıldığına dikkat çekerek, geçen bir buçuk senede, Güney Pars Sahasında 7 güvertenin hizmete açıldığını kaydetti.