İran İslam Cumhuriyeti ve Irak arasında bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaya göre iki ülke uzun sınırların daha dikkatli kontrol edilmesi ayrıca teröristlerin olası hareketleriyle mücadele edilmesi için iş birliklerini geliştirecek. Söz konusu anlaşmayı iki ülkenin sınır komutanları imzaladı.

Erbil’de anlaşmanın imzalanmasından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Iraklı komutan Abdülkerin Mustafa “Bu anlaşma, tüm gelişmelerin ve çalışmaların -hem askerî hem de sınır- iki ülkenin koordinasyonuyla yapılmasına olanak tanıyor. Bu anlaşma, iki ülkeye yönelik her türlü terör eylemine karşı direnileceği üzerinde duruyor.” dedi.

Sorunların çözümlenmesi için askerî ve istihbarat yoluyla karşılıklı yardımların sunulmasını hatırlatan Iraklı yetkili Mustafa “Bu anlaşmaya göre Irak topraklarının İran’a karşı her türlü kullanılması önlenecek.” dedi.

Rızayi de basın toplantısında söz konusu anlaşmanın önemli olduğuna işaret ederek, iki ülkenin uzun sınırları olduğuna bakıldığında tam bir koordinasyona ihtiyaçları olduğunu belirtti.