İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutanı General Hüseyin Selami, Amerika ve korsan İsrail’in İslam dünyasının ortak düşmanı olduklarını belirterek, düşman komplolarına karşı mücadelede Müslümanların vahdet ve dayanışmasına vurgu yaptı.

Üst düzey askeri bir heyet başkanlığında Tahran’a gelen Pakistan ordusu başkomutanı General Kamer Cevid Bacuva, bugün Sipahiler Ordusu Başkomutanı General Selami ile görüştü.

Görüşmede General Selami, Pakistan’ın bölgede gerginlikleri hafifletme çabalarına teşekkür ederek, İran ve Pakistan’ın, İslam ümmetini savunmakta Şia Sünni ayrımı yapmadığını belirtti.

General Selami, Amerika ve İsrail’in İslam dünyasının ortak düşmanı olduğunu belirterek, düşmanların şom komplolarına karşı İslam ümmetinin vahdetine vurgu yaptı.

Görüşmede General Bacuva da İran ve Pakistan ortak dini, kültürel ve tarihi bağları ve ortak sınırları olan iki komşu olduğunu belirterek bu ortaklıklar ikili iş birliğini geliştirmeye zemin oluşturduğunu belirtti.

General Bacuva ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgede tekfirci terörle mücadelede belirleyici rol ifa etmesini takdirle karşıladıklarını belirtti.

Askeri ve güvenlik alanlarda iş birliğini geliştirmek, ortak sınırlarda eşkıya ve teröristlerle mücadele ve güvenliği sağlamakta teamülleri artırmak, karşılıklı deneyimlerin alış verişi, iki komutanın üzerinde durdukları diğer bazı önemli konulardı.

Geçen Pazartesi günü üst düzey askeri bir heyet başkanlığında Tahran’a gelen General Bacuva bundan önce Cumhurbaşkanı Ruhani, Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, İSK Başkomutanı General Musevi, İran milli güvenlik yüksek konseyi sekreteri Ali Şamhani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü.