Başkent Bağdat’taki bakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen Şehristani, “IŞİD’in, el-Enbar, Felluce, Musul ve Salahaddin’de hakimiyeti sağlamasının ardından okullarını terk eden 160 bin üniversite öğrencisi daha güvenli üniversitelerde eğitim almaları için misafir edildi” dedi.

Şehristani, yıkım yaşanan bölgelere öğrencilerin geri gönderilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
“IŞİD’in kontrolü altında bulunan bölgelerdeki 160 bin üniversite öğrencisi, okulunu terk etti. Bakanlık, bölgede büyük bir yıkım meydana geldiği için öğrencileri Tikrit Üniversitesi’ne eğitim almaları için tekrar gönderemez. Üniversitenin gerekli ihtiyaçlarının temini ve yeniden eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için diğer üniversitelerle görüştük. Gelecek yıl, IŞİD’in kontrolünde kalmış bütün üniversitelerde onarım yapılacak” diye konuştu.

Salahaddin, Ninova ve Enbar üniversitelerinde akademik eğitim öğretim yılı, güvenlik gerekçesiyle geçen yıl durdurulmuştu. IŞİD’in Musul’daki üniversitede ders programı ve eğitim metodunda değişiklik yaparak, öğrenciler ve öğretim üyelerini eğitime devam etmeye zorladığı belirtilmişti.