ABD işgal ordusu, bu sabahtan beri başlayan roketli saldırıların durmaması üzerine, Irak’taki bir askeri üssünü daha boşaltmak zorunda kaldı!

ABD öncülüğündeki sözde DEAŞ karşıtı koalisyon (!) , ABD ve koalisyon kuvvetlerinin konuşlu olduğu Musul’daki Kayyara Hava Üssü’nü de Irak güvenlik güçlerine bıraktıklarını duyurdu.

Koalisyon kuvvetleri, gelecek günlerde üssü tamamen boşaltmış olacak.

İranlı general Kasım Süleymani’ye düzenlediği suikasttan sonra Irak’ta bir gün bile rahat nefes alamayan ABD işgal ordusu;, kısa süre önce de Irak-Suriye sınırına yakın stratejik öneme sahip El Kaim Üssü’nü, Irak güçlerine geri vermek zorunda kalmıştı.. Söz konusu adımların, İran destekli grupların, Irak’ta ABD ve koalisyon güçlerinin konuşlu bulunduğu üslere saldırı düzenlemesinin ardından gelmesi dikkat çekerken bunun; İran-Irak dayanışması karşısında ABD’nin büyük bir yenilgisi olduğu belirtiliyor.

Bu üssü boşaltan ABD işgal ordusunun, bütün silah, araç, gereç ve mühimmatını Barzani kontrolündeki Erbil’e taşıması dikkat çekti. ABD’nin Erbil’de Barzani’den destek alarak Irak’ta bozgunculuğunu sürdürme şansı ise bundan sonra artık çok zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.