Türkiye, Azerbaycan, Irak, Pakistan, Kuveyt, Hindistan, Bangladeş, Güney Afrika, Tunus, Ermenistan, Ürdün, Endonezya, Bahreyn, ABD, Danimarka, Hollanda, Gürcistan, Romanya, Macaristan, Cezayir, Kenya, Sırbistan, Şili, Kolombiya ve Tayland başta olmak üzere muhtelif ülkelerden yüzlerce yabancı misafir, Rahmetli İmam Humeyni’nin Vefat Yıldönümünde türbesinde düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Tahran’a gelmişti ancak son gün sayı çok daha fazla arttı.

İran İslam Devriminin üçüncü ve dördüncü nesli olmak üzere İran genelinden halkın herkesiminden yüzbinlerin katıldığı anma merasiminde, İmam Humeyni’yle de, yolunun sürdürüleceğini dair yemin edildi.

Sözkonusu merasime 17 ülkeden 80’den fazla kameraman, muhabir ve basın mensubu katılırken 26 yabancı medya kuruluşu da anma merasimini yayınladılar.

Merasime İslam dünyasının çeşitli yerlerinden çok sayıda alim, düşünür ve İmam dostu insan katıldı. Bu arada rahmetli İmam Humeyni’nin vefatının 26. yıldönümü münasebetiyle dünyanın bir çok yerinde değişik etkinlikler düzenleniyor.

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün akşam düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada, İmam Humeyni’yi, Muhammedi İslam’ın en büyük ihya edeni olarak nitelerken İmam Humeyni’nin, dini, medrese ve camilerden sosyal hayata taşıdığını , din ve siyasetin birlikte olabileceğini dünyaya gösterdiğini söyledi.

İran’da İmam Humeyni’nin vefatının yıldönümünde, ülkenin bir çok bölgesi, kadın-erkek, yaşlı çocuk milyonların katıldığı merasimlere sahne oldu.