Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Türkiye’nin Irak’ta PKK’ya yönelik operasyonlarını eleştirerek örgütün Türkiye’deki eylemlerinden kendilerinin sorumlu olmadığını söyledi.

El-İbadi, Bağdat’taki ‘Dünya Gençlik Günü’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin IŞİD ile savaşma tutumuna karşı iyimser olduğunu belirtirken PKK’ya yönelik operasyonlarını eleştirdi.

İbadi konuşmasında Türkiye’yi IŞİD’e karşı daha güçlü savaşma ve örgütü bitirmeye davet edeceğini belirtti ancak Irak’taki operasyonlarını eleştirdi. Türkiye’nin komşularından biri olduğunu ve bu komşu ülkenin Irak’ın egemenliğine saygı duyması gerektiğini kaydeden İbadi şu ifadeleri kullandı:

“Irak topraklarını bilgimiz dışında bombalaması ve bunu haberlerden duymamız doğru komşuluk ilişkisi değil. PKK ile sorunları varsa, PKK Irak’ta var ama Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Orada yaptığı şiddet eylemlerinden biz sorumlu değiliz. Türkiye içerisinde muhalif örgütlenmeler var. Türkiye neden kendi köylerini bombalamayıp Irak’taki köyleri bombalıyor? Bu kabul edilemez. Ben Irak’ın başbakanıyım tüm Iraklıları korumam gerekiyor. Hristiyan köyleri vurdular ve ölenler de oldu. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık alanlarını tahrip ettiler.”