Geçen hafta Suriye’ye ait olan Golan tepelerinde bakanlar kurulu oturumunu düzenleyen siyonist İsrail rejiminin Suriye’yi parçalamak niyetinde olduğunu bildiren Hizbullah, Siyonist İsrail’i uyardı.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, İşgal Rejimi İsrail’in attığı bu adım ‘terbiyesizlik’ olarak tanımlanırken, Arap Birliği’nin de bir Arap ülkesinin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik yapılan bu saldırıya karşı tavrı sorgulandı.

Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ilk defa Golan Tepelerinde düzenlenen kabine toplantısına başkanlık yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İsrail rejiminin dün Golan Tepeleri’nde kabine toplantısı düzenlemesini ve Başbakan Benyamin Netanyahu’nun yaptığı açıklamaları kınıyoruz. Bu, İslam ümmetinin hakkına yapılmış bir saldırıdır ve İsrail’in genişlemeci yapısının delilidir. Buna karşı ancak direnişle cevap verilebilir.”

Hizbullah, İsrail’in attığı bu adımın, Siyonist hareketin Suriye’nin içişlerine müdahale etme ve ülkeyi bölme çalışmasının göstergesi olduğunu kaydetti.

Açıklamada, bazı Arap ülkelerinin fitne tohumları ekerek ve teröre maddi ve askeri destekte bulunarak İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiği bir dönemde Arap Birliği’nin ve Arap ülkelerinin İsrail’in bu hareketine yönelik tavrının ne olduğu sorgulandı.