Hamas İslami Direniş Hareketi liderlerinden Usame Hamdan el-Meyadin’e verdiği demeçte, Şehit Süleymani ile Hamas askeri ve siyasi liderleri arasındaki ilişkilerin çok derin olduğunu söyledi.

Usame Hamdan yaptığı açıklamada; “Şehit Süleymani, Gazze Şeridi ile Siyonist rejim arasında yaşanan savaşlardan hiçbir zaman uzak kalmadı, Gazze direnişinin haberlerini anlık olarak takip etti.” dedi.

Hamas liderlerinden Hamdan konuşmasının başka bir bölümünde Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı ihmal eden ilişkileri normalleştirenlerin pişmanlık duyacaklarından da bahsetti.

Usame Hamdan, Serdar Süleymani’nin Filistin’e verdiği destekten bahsederek; “Serdar Süleymani ile Filistinlilerle arasındaki ilişki hakkında söylenenler tüm hikayenin sadece bir parçasıdır ve tabii ki hala devam ediyor. Cornet füzelerini Gazze’ye getiren şehit Süleymani’ydi.” dedi.

Hamas lideri, “Filistin topraklarının kurtuluşuna kadar işgalciler sınırındaki tatbikatların düzenlenmesi asla durmayacaktır. Direniş ekseni her zamankinden daha güçlü hale geldi, bazı bölgesel rejimlerin ilişkileri normalleştirmek için adımlar atması, ulusların gerçek iradesini yansıtmıyor.” diye belirtti.

Usame Hamdan, “Şehit Süleymani, bölgedeki direniş grupları arasında işgalcilere ve dünyanın müstekbir güçlerine karşı birlik ve bütünlük oluşturmada önemli rol oynadı. Serdar Kaani de, Serdar Süleymani ile birlikte özellikle Filistin olmak üzere bölgedeki direnişin desteklenmesinde önemli role sahip.” açıklamasında bulundu.

Hamdan, “Devrim Muhafızları Başkomutanı Serdar Selami daha önce bize İran’ın Filistin halkını ve direnişi desteklediğini vurgulayan bir mesaj iletti.” diye belirtti.