Hamas lideri İsmail Haniye, işgal rejimi ‘İsrail’le normalleşme anlaşması yapan ülkelere bu anlaşmaları feshetmeleri çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Arap ve Afrika ülkelerine, işgal rejimi ‘İsrail’le yapılan normalleşme anlaşmalarını feshetme çağrısında bulundu.

Haniye, 1 Kasım 1954’te Fransız sömürgesine karşı Cezayir bağımsızlık mücadelesinin başlamasının 67. yılı münasebetiyle düzenlenen online programa katıldı.

Cezayir Ulusal İnşa Hareketi’nin Zoom üzerinden düzenlediği programda konuşan Haniye, “Arap ülkeleri ve Afrika ülkelerine işgalci İsrail’le yapılan normalleşme anlaşmalarını feshetme çağrısında bulunuyorum. Normalleşme, halklarımıza, Filistin davamıza, kutsallarımıza ve direnişimize hizmet etmiyor.” dedi.

Bölgesel barışı tesis etmek için Filistin’in hukukunu göz ardı etme çabalarının, önce normalleşme sonra barış yapmanın bir yanılsama olduğunu belirten Haniye, Siyonist oluşumun askeri olarak üstün görünmesine rağmen zayıf olduğunu, en zayıf dönemlerini yaşadığını ifade etti.

Siyonist ‘İsrail’in bölgedeki ilerleme ve yayılma çabalarının, halkların bilincini değiştiremeyeceğini kaydeden Haniye, bugün bölgedeki denklemlerin direnişçiler tarafından belirlendiğini söyledi.

Haniye, işgalin son Gazze saldırılarında Filistinlilerin gösterdiği direnişin, işgalcileri hezimete uğratmanın mümkün olduğunu gösterdiğini belirtti.

İşgal rejimi geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas yönetimleriyle ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmalar imzalamıştı.