Hamas İslami Direniş Hareketi siyasi büro başkan yardımcısı, Hamas’ın İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerinin iyi ve istikrarlı olduğunu vurguladı.

Hamas siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri, el-Cezire’ye verdiği demeçte direniş seçeneği hakkında şöyle dedi: “Gazze’de, Batı Şeria’da, 1948 işgali altındaki topraklarda ve hatta Filistin’in dışında işgalci Siyonist rejime karşı direniş alanları var.”

Salih el-Aruri, “Batı Şeria’daki Filistin topraklarının askeri işgaline, yerleşim yerlerinin inşasına ve müsaderesine rağmen, bu bölgedeki Filistin halkı işgalci rejime karşı ayaklandı ve bu yolda kan veriyor.” dedi.

Hamas yetkilisi, “Kudüs Kılıcı savaşından sonra Siyonist düşman, esir meselesini ateşkes ve Gazze kuşatmasının kaldırılmasına bağlamaya çalıştı. Ancak Hamas bu talebi asla kabul etmedi. Çünkü mahkum değişimi konusu, başka bir davayla ilgili değil.” açıklamasında bulundu.

Hamas’ın siyasi büro başkan yardımcısı sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta Mısır olmak üzere arabulucu taraflar, tutuklu takası davasını ilerletmek için büyük çaba sarf ettiler. Ancak bu dava şu ana kadar fazla ilerleme kaydetmedi. Hamas’ın içişleriyle ve Arap ülkelerindeki mevcut çatışmalarla hiçbir ilgisi yoktur ve bu asla bu hareketin çıkarına değildir.”

Hamas İslami Direniş Hareketi ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkilere değinen Salih el-Aruri, “İran ile ilişkilerimiz iyi ve istikrarlıdır ve bu ilişkilerin daha da gelişeceğini öngörüyoruz.” dedi.