General Hüseyin Selami, dün akşam İran televizyonlarından Kanal1’e verdiği demecinde, Amerikalı yetkililerin askeri tehditlerine tepki göstererek, askeri gücü kullanma döneminin sona erdiğini ve Amerika’nın dağılmış eski ordularla savaştaki zaferlerini İran İslam Cumhuriyeti ile kıyaslamaması gerektiğini ve bundan dolayı, yanlış hesap ve yanlış bir yolda olmaması uyarısında bulundu.

General Selami, Amerika’nın karadaki hava üslerini kullanmak istemesi halinde, oranın ateşe verileceğini bilmesi gerektiğini hatırlattı ve ”eğer onların uçakları havada uçacak olurlarsa o zaman o gökyüzünü ateş bulutları kaplar” dedi.

İslam İnkılabı muhafızlar ordusu genel komutan vekili general Hüseyin Selami, açıklamasının devamında, ”Amerikalı yetkililer eğer blöf yapıyor ve psikolojik operasyon yürütüyorlarsa biz buna karşı da ciddi tutum sergiliyoruz ve eğer gerçekten söylüyorsa o zamanda gerçekleri meydanda ortaya koymaya hazırız” diye uyardı.

General Selami, İran milletinin savaş görmüş ve tecrübeli bir millet olduğunu belirterek, İran milletinin yeniden bu konuda test edilmesinin karşı taraf için hata olacağını söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran nükleer müzakere heyetine de, sakin, vakar ve kendilerine tam güven duydukları büyük bir güç ve azimle, İran ordusu ve halkının sınırsız desteğini ardında bilerek müzakereleri kararlılıkla sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.