İngiliz The Independent gazetesinde görev yapan gazeteci ve analist Robert Fisk, gazetede kaleme aldığı yazıda; Suriye’ye seyahat ederken, içinde çok sayıda silahın bulunduğu büyük yeraltı mahzenleri ve tünelleri gördüğünü yazdı ve bunlar Beşar Esad hükümetine karşı kullanılacaklardı.

Fisk, bu silahların nakliyesinin Bosnalı Efat Grnich adlı kişi tarafından üstlenildiğini elde ediyor ve onu bulmak için Bosna’da yer alan Travnik’e gittiğini yazıyor.

Robert Fisk, yazının devamında şöyle yazıyor:

“Belgelerin altındaki imzayı benim elimde gördüğünde, inkarın işe yaramayacağını gördü ve açıkça benim imzam dedi ve söz konusu silah ve mühimmatı Bosna’da teslim aldığını ve bir Suudi bakanı ve üç askeri subay gözetimi altında Suriye muhalefetinin (teröristler) kullanması için Halep’e 12 mil uzaklıktaki bir bölgeye gönderdiğini belirtti.”

Robert Fisk, bu uluslararası silah ve mühimmat satışı hakkında şöyle yazdı:

“Bu silahlar ve askeri teçhizat ilk önce Suudi Arabistan’a, daha sonra Türkiye’ye ve sonra da Halep’ten 12 mil uzaklıktaki bir bölgeye taşındı. Bu bölge şimdi, teröristlerin ve Suriye karşıtı koalisyonun yenilgisiyle Suriye ordusu tarafından ele geçiriliyor.”