Irak lideri Masum ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen’e yönelik hava harekatının durdurulması nedeniyle memnun olduklarını söyledi. ‘Ermeni soykırımı’ iddialarına yönelik açıklamalarda da bulunan Erdoğan, ABD Başkanı Obama’nın, 24 Nisan’da yapacağı açıklamada, ‘soykırım’ ifadesini kullanmasını duymak istemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Desteklediğimiz Yemen Hava Saldırısı Amacına Ulaştı

Dün Suudi Arabistan’ın, Yemen’de Husilere ve Ali Salih destekçilerine yönelik hava harekatını sonlandırma kararı aldığını hatırlatan Erdoğan, memnuniyetini ifade ederek şöyle devam etti:

“Başından beri desteklediğimiz ve siyasi çözüm sürecinin önünün açılmasına vesile olmasını temenni ettiğimiz bu harekat, askeri amaçlarına ulaşmış görünüyor. Hava operasyonlarının durdurulmasından memnunuz. Yemen’de kalıcı istikrar ancak kalıcı siyasi çözümle mümkündür. Mezhebi yaklaşımların ortadan kaldırılmasının gereğini temenni ediyoruz.  Türkiye bölgenin yeni bir kaosa sürüklenmemesi için şimdiye kadar tüm taraflarla yapıcı görüşmeler yapmış, gereken desteği vermiştir.”