Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha kabine toplantısında, bu ülkenin Libya’daki askeri varlığına vurgu yaptı.

Erdoğan Türkiye’nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne tüm sivil ve askeri alanlarda yardımına devam edeceğine işaretle, Türkiye’nin her daim Libyalı kardeşlerinin yanında duracağını söyledi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin uluslararası meşruluğuna dikkat çeken Erdoğan Hafter güçlerini darbeci olarak niteleyerek, bu güçlerin yenilmiş olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Libya veya başka herhangi bir ülkenin topraklarında gözü olmadığına değinen Erdoğan, ancak Hafter’i destekleyen ülkelerin hedeflerinin Libya petrol ve kaynakları olduğunu ifade etti.

Bu arada, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zaki, Türkiye’nin Libya da dahil Arap ülkelerinin iç işlerine müdahalesinin artması nedeniyle endişe duyduklarını belirtti.

Zaki, “Ankara’nın Libya, Suriye ve Irak gibi Arap ülkelerine müdahalesinin arttığını gözlemliyoruz. Bu müdahale endişe yaratıyor zira iyi komşuluk ilkeleriyle örtüşmüyor” dedi.

Libya’daki son gelişmeler hakkında da konuşan Zaki, “Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Serrac’ın ateşkes sağlanmasını ve kapsayıcı siyasi sürece geçişi öngören, Libya’yı mevcut durumdan çıkaracak olan Kahire’nin inisiyatifine olumlu yaklaşır” ifadelerini kullandı.

Zaki, Libya’da Suriye senaryosunun tekrarlanmasını istemediklerini ekledi.