9-10 yıldır küresel bir savaşın dayatıldığı ve kendi ifadeleri ile 125’ten fazla ülkeden insanın Esad yönetimine karşı savaşmaya geldiği Suriye için Erdoğan’dan ilginç bir ifade daha geldi.

Erdoğan, Rusya’da Putin ile görüşmesinde ateşkeste ilan edilmesinde anlaştıklarını söyledi ve “Temennimiz odur ki bu sürer. Böylece Müslüman’ın Müslüman ile böyle bir savaşı yapması da bitmiş olur” dedi.

Erdoğan cuma namazını kıldığı Büyük Çamlıca Camisi’nde cemaate hitaben yaptığı konuşmada ayrıca şu ifadeleri de kullandı:

“Şehitler verdik. Dün en sonunda masaya oturduk ve dün gece yarısı itibarıyla ateşkes ilanında anlaştık. Hepsinden öte tabii bu süreç içerisinde duaların kabulüyle bir neticeye vardık. Ayın 15’inden itibaren de bu işin inşallah detayları bu arada konuşulacak.”

Bu ifadeden hareketle bu savaşı destekleyenler, “Muhalif” adı altında silahlı gruplara her türlü yardımı yapanlar acaba Müslüman’ın Müslüman ile savaşında nasıl bir görev üstlenmiş olur.

Yine iki taraf da Müslüman ise dışarıdan gelen savaşçılar ya da resmi ordular bir Müslüman’ın hanesine zorla girmeye çalışanlardan olmaz mı? Bu kişiler bu yolda ölseler ne halde ölmüş olurlar, öldürseler ne hale düşmüş olurlar acaba?